top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverGerda Hagenauw

Coachen bij verliesverwerking? Onderneem het maar!

Bijgewerkt op: 15 jul. 2019


Het lijkt zo gemakkelijk. Al jaren heb ik het idee om mijn kernwaarde, vrijheid, te leven en ik heb wel een beeld hoe het eruit ziet, maar hoe doe je dat dan ?


Cordoba

In oktober 2018 tijdens de reis Movum Kompas naar Cordoba heb ik het besluit genomen dat het nu tijd is om serieus te onderzoeken hoe ik het zou kunnen doen. Ik kwam tot de conclusie dat ik veel van mijn talenten op dit moment niet of nauwelijks gebruik. Op basis van mijn onderzoek wilde ik beslissen of ik in het diepe spring of mijn leven leef zoals ik dat deed en nooit meer daarover mag zeuren.


Het diepe

En bij die woordkeus begint het gedoe al. Hoezo het diepe inspringen als je doet wat je graag wilt? Waarom denk ik dat ik het diepe inspring als ik het anders ga doen en mijn hart volg?

Momenteel werk ik bij een bureau dat mensen helpt bij loopbaanvragen. Mijn hulptroepen zijn dichtbij; met Roelof was ik naar Cordoba geweest en van Ton en Birgit heb ik ook in de jaren dat ik met ze werk gezien dat ze goed zijn in het helpen van mensen die een transitie ingaan. Ik zou hulp kunnen vragen om van mijn ‘ja maar’ (en dat zijn er nog wel wat), ‘ja en’ te maken.


Ja maar

En nu zit ik in zo’n transitieproces.

Financieel zou ik best een aantal maanden zonder inkomen kunnen. En je begrijpt het wel…


JA MAAR

dan gaat mijn spaargeld op,dan moet ik misschien mijn huis verkopen,vind ik straks nooit weer een baan,verknoei ik mijn comfortabele leven,krijg ik spijt…


Wat wil ik gaan doen? Als coach, docent of trainer mensen helpen bij vragen over verliesverwerking. Ik ben expert als het gaat over verliesverwerking; mijn man overleed op jonge leeftijd, waarna ik drie kinderen van toen vier, acht en elf in mijn eentje mocht opvoeden. Het bedrijf van mijn vader, waar ik destijds werkte, ging failliet. Ik heb daarna het nodige opgedaan in het hanteren van verlies en wil daar meer mee doen. Ik heb me regelmatig laten coachen, ik heb veel geleerd bij verschillende workshops, ik heb eindeloos veel gelezen om me te verdiepen in het onderwerp, ben een studie psychologie gaan doen aan de Open Universiteit. Ik kan zelfs zeggen dat ik ondanks de verliezen een rijker mens ben geworden. Ik ben met hulp en veel zelfzorg door de eerste jaren gekomen en daarna ben ik gaan groeien vanuit een nieuw perspectief ...


JA MAAR 

ik ben maar officemanager,ik heb wel veel boeken gelezen en cursussen gedaan, maar heb na het vwo geen gerichte opleiding gevolgd,ik ben ervaringsdeskundig, maar wat weet ik er nu eigenlijk van...


Dromen

En dan nog de gedachte: maar wat als het mis gaat? Achter mijn pc kan ik rationeel zeggen dat ik dat heus wel overleef, maar ’s nachts, als ik weer eens wakker ben, zie ik de spoken ronddansen. En wie ben ik dan wel om mijn hoofd boven het maaiveld uit te steken, wat kan ik nu eigenlijk, wie zit er op mij te wachten, de markt is al vol van coaches, heb ik wel genoeg intrinsieke motivatie?

Natuurlijk zie ik alle cursussen wel langskomen van ondernemers die je gaan helpen om van je bedrijf een succes te maken. Het ziet er allemaal strak en gemakkelijk uit, maar volgens mij is er een innerlijk proces dat je moet doorlopen en ik kan je vertellen dat het dan allemaal niet zo logisch en gemakkelijk voelt. Daar is nog veel te doen! Zo zie ik ook het begeleiden van mensen; helpen op een diepere laag dan het emotionele en cognitieve.


Meebeleven?

Ik wil graag mensen inspireren door inzicht te geven in het proces dat ik momenteel doorloop en mogelijk te weten of het bedrijf er gaat komen. Vind je het interessant om mijn proces te volgen laat me dat dan weten door een mailtje te sturen naar info@gerdahagenauw.nl.


21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page